Alles voor je tweeling uitzet

Wanneer je een kindje verwacht struin je meteen het internet af, wat heb je allemaal nodig? Of misschien deed je dat al toen er enkel een idee en wens van een baby was. Maar wanneer je hoort dat er een tweeling (of misschien wel een
drieling) onderweg is begint de zoektocht pas echt. Want welke spullen heb je nou echt nodig om de eerste weken door te komen? Om je op weg te helpen hebben we een overzicht gemaakt van de spullen die wij handig en als absolute must haves hebben ervaren.

First things first

Onze must haves hoeven niet iedereens must haves te zijn. Wij hebben zelf veel aan de spullen op de onderstaande lijst gehad. Maar de tweeling houdt sinds dag één al niet van in bad gaan. Douchen daarentegen vinden ze heerlijk. Dus achteraf gezien was het babybadje niet nodig en realiseerden wij ons dat het niet echt van belang is om er een in huis te hebben. Houdt jouw tweeling niet van douchen maar weer wel van badderen is het juist heel fijn om een badje in huis te hebben. Dan ervaren je baby’s de meeste rust en ontspanning.

Waar koop je alles?

Ga in meerdere winkels kijken voor je spullen! Niet
alleen online maar ook in fysieke winkels. En test alles uit, een kinderwagen koop
je niet alleen voor het oog natuurlijk. Elke wagen rijdt anders en is anders in
gebruik. Het meubilair kan niet alleen van buiten maar ook van binnen erg
verschillen onderling. De meeste spullen uit ons huis komen bij Van Asten Babystore
vandaan, daar hebben we een leuk dagje weg van gemaakt tijdens de zwangerschap.
Daarnaast hebben wij ook MamaLoes als een fijne winkel ervaren. Beide hebben
zij ook een fijne klantenservice, niet geheel onbelangrijk. Andere prijsvriendelijke shops zijn BabyPlus en Babyoutlet. En bij Kruidvat hebben
wij de meeste lichaamsverzorging producten vandaan.

In verschillende winkels krijg je tweelingkorting wanneer je spullen dubbel aanschaft! Meestal is dit 15% en enkel geldig in de fysieke winkels. Winkels die hiermee werken zijn Prenatal, Babyplanet, Baby&Tiener, Baby-Dump en Babypark.

Handig voor elke baby

Een aantal items staan er in meervoud omdat je er simpelweg aan één niet voldoende hebt. Mist je nog een item? Laat het ons dat weten!

Aankleedkussen
Aankleedkussenhoezen
Alcohol
Autostoelen
Baby bodylotion
Babyfoon
Babyolie
Babyshampoo
Beddengoed
Billendoekjes
Boxpakjes
Broekjes
Commode
Digitale (koorts)thermometers
Drinkflessen
Duo kinderwagen
(Electrische-)kruiken
Hydrofiele doeken
Jasjes
Kledingkast
Luiers
Matrassen
Mutsjes
Nagelschaartje
Rompers
Shirtjes
Sokken
Spuugdoekjes
Vaseline
Vitamine K & D
Voedingskussen (speciaal voor tweelingen)
Wiegjes/ ledikantjes
Wippertjes
Zinkzalf (sudocreme)
Zuigelingenvoeding

Handig en leuk! Maar geen must

Babybadje + standaard
Babynestje
Box
Draagdoek/ -zak
Een extra voedingskussen
Flessensterilisator
Flessenwarmer
Invulboekjes
Luieremmer
Luiertas
Naamstickers
Melkpoedertoren

En voor de mama’s?

De (kersverse) tweelingmoeder mag niet worden vergeten. Ook daarvoor moet het een en ander in huis worden gehaald. Misschien is moeten een groot woord, maar wenselijk is het wat ons betreft zeker!
Voeding BH’s
Kolfapparaat
Vitamines
Zoogkompressen

Waarom staat dit op de must haves lijst?

Wellicht denk je, zuigelingenvoeding en flessen heb ik niet nodig want wij kiezen voor borstvoeding. Niet gek, dat was onze gedachten ook. Maar willen en kunnen zijn twee verschillende dingen hebben wij ervaren. De tweeling wilde de eerste dagen niet aanhappen dus werd er gebruik gemaakt van flessen waarin afgekolfde melk werd gegeven. Maar niet bij iedereen komt de melkproductie “snel” opgang en je baby’s hebben wel voeding nodig. Daarom is het handig om kunstvoeding in huis te hebben, al is het enkel voor het geval dat.

Wat betreft de handig en leuk producten kunnen wij kort zijn. Het zijn geen items waar je niet zonder kan, maar het kan alles wel makkelijker maken. Naamstickers zijn ideaal om elkaar spenen of flessen uit elkaar te kunnen houden. Zeker wanneer je tweeling ziek is is het van belang dat ze zo min mogelijk spullen met elkaar delen.

Een box is ideaal om je baby’s veilig in de laten spelen of eventueel slapen. Maar een kindje naar bed brengen wanneer hij of zij moe is, of wanneer je je handen even vrij wilt hebben kan net zo makkelijk zijn. Vlak voor de komst van de meiden zijn wij van een appartement naar een gezinswoning verhuisd. Als wij in de flat hadden gebleven hadden wij geen box gekocht. Niet alleen vanwege de ruimte die het in neemt maar het voelde voor ons als overbodig.

De melkpoedertoren is voor ons eigenlijk wel echt een must have gebleken. Aangezien de melkproductie vrij snel terug liep hebben wij een overstap moeten maken naar kunstvoeding. Je kunt steeds de melkpoeder direct in de flessen scheppen daarom is het enigszins overbodig. Wij waren echter vaak niet helemaal wakker tijdens het maken van de flesjes en raakte de tel kwijt na een paar scheppen. Dus met ons slaperige hoofd hoefden wij enkel een bakje te legen in de fles. Zo wisten wij zeker dat ze niet te veel of te weinig voeding binnen kregen.

De invulboekjes wil je vroeg in huis hebben. Wanneer je wacht om alles in te vullen is de kans groot dat je lang niet alles meer weet. En vele weken aan “inhaal” schrijfwerk wil je eigenlijk voorkomen. Elke dag of elke paar dagen even wat invullen is gemakkelijker en over een paar jaar ook leuker om terug te lezen.

tweeling kinderwagen

Vind je onze blogs leuk? En wil je ons op een simpele manier helpen ze te kunnen blijven maken? Wij maken gebruik van affiliate links, wanneer jij iets via zo’n link koopt ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald hier niets extra’s voor maar wij kunnen zo wel onze blog met je blijven delen.