DIY – Speurtocht

Wil je je kinderen vermaken terwijl jij even tijd voor jezelf hebt? Zet een speurtocht uit. Verstop opdrachten en raadsels in de tuin of de wijk. Je kunt de opdrachten briefjes in flessen stoppen zodat het lijkt op flessenpost, in enveloppen of wat dacht je van een zelfgemaakte schatkaart. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt.

First things first
Er zijn kant en klare speurtochten online te vinden maar je kunt ook zelf aan de slag om wat te maken. Het hoeft echt niet heel uitgebreid of mooi in elkaar te zitten. Je hoeft dit ook niet alleen te doen. Wellicht willen de buren mee doen met het maken van een speurtocht en kunnen alle kinderen uit de buurt mee doen. Hou er dan wel rekening mee dat de raadsels voor jou kids te simpel of juist te ingewikkeld kunnen zijn.

Aanwijzingen
Wellicht vind je het lastig om aanwijzingen te bedenken, daarom hebben wij er een aantal voor jou bedacht. Zelf merkten wij toen we eenmaal goed op weg waren met aanwijzingen en raadsels bedenken dat er snel meer bij kwamen.

  • De volgende opdracht ligt op het vieste plekje van de tuin. (Vuilcontainer)
  • Je nieuwe raadsel kun je vinden waar alles op wielen loopt. (Fiets)
  • De volgende hint ligt waar de postbode zijn spullen achterlaat. (Brievenbus)
  • De volgende brief vind je bij iets met vier poten maar nooit zal lopen. (Tuintafel)

Nadenkers
Je kunt de kinderen goed aan het denken zetten door verschillende raadsels te maken die zij moeten oplossing. De oplossing is het antwoord waar ze de volgende opdracht kunnen vinden of geeft ze een letter. Aan het eind van de speurtocht kunnen ze van alle letters een woord of zin maken en is de speurtocht voltooid. We hebben een aantal voorbeeld raadsels voor je zie bijvoorbeeld een letter kunnen opleveren.

  • Tel de leeftijd van jou en je broer(s) of zus(sen) bij elkaar op. Hoeveel is dit?
  • Hoe kun je een bal gooien en zorgen dat deze terug komt? De bal mag niet stuiteren, niemand anders (zelfs niet de hond) mag de bal aanraken. (Antwoord: Je gooit de bal omhoog)
  • Hoeveel nekwervels heeft een giraffe? (Antwoord 7)
  • Wat is het Engelse woord voor computer? (Antwoord computer)

Route
Door pijlen op de grond te plaatsen of ergens op te plannen kunnen de kinderen een route volgen. Dit is vooral handig wanneer je de speurtocht zonder aanwijzingen maakt, zeker voor de kleine kids is dit wel een fijne manier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *