Leuk voor later, een invulboek

Er zijn tig soorten invulboeken. De bekendste zijn wellicht het vriendenboekje en het gastenboek. Wij hebben drie invulboekjes gekocht. Eén om in te vullen tijdens de zwangerschap en twee voor het eerste levensjaar van de meiden. Maar invullen ging niet zo van zelfsprekend als gedacht. We bleven het maar uitstellen. Zoals al eerder geschreven heeft Marion inmiddels meer vrijheid door locatie onafhankelijk en zonder vaste tijden te werken. Dus toen wij tijdens het opruimen van de kasten het eerste invulboek tegen kwamen was er geen reden meer voor uitstel. En nu we (vooral Marion dus) ermee bezig zijn zien we hoeveel er in de afgelopen anderhalf jaar is gebeurd.

First things first

Een persoonlijk babyboek is één van de leukste dingen die je kunt krijgen wat ons betreft. Ook al interesseert het de baby in kwestie wellicht de eerste jaren nog niks. Wanneer er vragen zijn over de zwangerschap of het eerste jaar van je kleintje is het leuk dat er zo veel over geschreven en geplakt is. We hebben nu al veel oh ja momenten, grote kans dat wanneer we er langer mee wachten veel vergeten zijn. Dat is de reden waarom wij de invulboekjes zowel leuk als belangrijk vinden.

Waar te koop?

De invulboeken hebben wij online gekocht bij invulboekjes.nl maar we hebben ze ook gezien bij de Prenatal en Bruna. Het voordeel van online shoppen is dat er vaak meer mogelijkheden zijn. Daarnaast hebben wij invulboeken die met elkaar matchen, het is geen must maar wel leuk. Er zijn zo veel soorten invulboekjes dat er voor iedereen wel iets te vinden is. Het cadeau geven is daardoor lastig, hoe kies je er een die in de smaak valt? Wanneer je een invulboek als kraamcadeau wilt geven is het misschien beter om een VVV-bon of boekbon te geven. Zo kunnen de (toekomstige) ouders zelf de keuze maken.

De keuze is reuze
We schreven het net al, er is enorm veel te kiezen. En dat gaat enkel nog om de keuze welk invulboek het meeste bij je past. De meeste boeken om in te vullen over de zwangerschap die in de smaak vielen werden toch bij het zien van de kaft al afgekeurd. Op veruit de meeste invulboeken staat 9 maanden en wij wisten al vrij vroeg dat de zwangerschap van de tweeling niet 9 maanden zou gaan duren. De keuze is aanzienlijk minder wanneer je van te voren weet dat je je kinderen korter zal dragen.

Ook hebben we lang nagedacht of we twee zwangerschapsboeken wilden hebben of niet. Zodat we straks zowel Miley als Emily een eigen boek kunnen geven. Uiteindelijk hebben we besloten voor één boek te gaan, ze zullen wel vaker dingen moet delen in het leven. 😉 Wel krijgen ze elk een eigen boek over hun eerste jaar. Hierin staan verhalen over hun als individu maar ook van hun samen.

Invulboek zwangerschap en baby eerste jaar

Vind je onze blogs leuk? En wil je ons op een simpele manier helpen ze te kunnen blijven maken? Wij maken gebruik van affiliate links, wanneer jij iets via zo’n link koopt ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald hier niets extra’s voor maar wij kunnen zo wel onze blog met je blijven delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *