Vakantie in de tuin

Voor het vieren van vakantie hoef je echt je woonplaats niet te verlaten. Het buitengevoel kun je ook in de tuin vinden. Gezellig met de buurt rond een kampvuur, een picknick in het park of bootje varen in de sloot. Een vakantiegevoel is gemakkelijker te vinden dan je denkt.

First things first
Iedereen viert op een andere manier vakantie. Het liefste vertrekken wij naar het buitenland om andere culturen te ontdekken en te genieten van een andere omgeving. Wij zoeken echter ook regelmatig thuis het vakantiegevoel op. Dan plannen wij verschillende activiteiten, sluiten wij ons af voor werk gerelateerde zaken en maken echt tijd vrij voor het gezin.

Picknicken
Je kunt kant en klaar verschillende lekkernijen halen of gezellig samen smooties, broodjes en snacks maken. Vul een (versierde) mand met alle hapjes en drankjes. Het is niet erg als de mand overvol zit want ver hoef je er niet mee te lopen. Eet al het lekkers gezamenlijk in de tuin op. Wil je een authentieker gevoel? Leg een kleed in de tuin waar iedereen op past en picknick op de grond.

Speurtocht
Zet een speurtocht uit in je eigen tuin, of gezamenlijk met de buren door de wijk. Je kunt het zo groot maken als je zelf wilt. Het houdt de kinderen in ieder geval even zoet.

Kamperen
In een tent slapen hoeft niet alleen maar op vakantie, dit kan ook thuis. Je kunt een tent opzetten in de tuin maar als het nog fris is kan dit natuurlijk ook in de woonkamer. Het hoeft geen ingewikkelde tent te zijn waarbij je uren spendeert om het op te zetten, al kan dat ook een leuke familie activiteit zijn. Er zijn simpele pop-up tentjes te krijgen die je binnen no time hebt opgezet en opgeruimd.

Marshmallows roosteren
Misschien ken je het voornamelijk uit films maar het is hartstikke leuk om te doen, marshmallows roosteren. Wanneer je kampeert in de woonkamer zul je dit gedeelte van de vakantie toch elders moeten vieren. Je kunt ze prikken aan een spies en deze boven het vuur houden. Dus zet een vuurkorf in de tuin en maak er een mooi vuurtje in. Ideaal voor een gezellige middag of avond met als bonus lekkere marshmallows.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *