6x gratis beleven in Rome – Italië

Rome is een van de gezelligste steden waar wij zijn geweest. Vooral buiten het hoogseizoen om vinden we het een leuke stad. Tijdens het hoogseizoen (juli en augustus) is het erg druk, voor ons te druk. Rome leent zich als ideale citytrip stad waar je gemakkelijk een aantal dagen kunt spenderen.

First things first
Voor kleine kinderen kunnen de afstanden te groot zijn om te belopen. Veel straten bestaan uit klein oneven stenen waardoor het gebruik van een buggy niet altijd ideaal is. Gelukkig gaan de metro’s regelmatig en zijn ze gemakkelijk te gebruiken. Ook kun je met de stadsbus mee, hiervoor kun je de zelfde kaart gebruiken als voor de metro. Er is ook een hop on hop off bus waar je gebruik van kunt maken, dit is wel prijziger dan het gebruikelijke stadsvervoer. Wij raden je aan om op tijd in de ochtend op pad te gaan, het is dan rustiger in de stad en bij de hoogte punten van de stad.

Uitzicht op de Engelenbrug en rivier Tiber

Het Colosseum
Wat je niet mag (en bijna niet kunt) missen tijdens je bezoek aan Rome is het Colosseum. Je kunt tegenbetaling naar binnen maar om het gigantische gebouw heen lopen is misschien wel net zo indrukwekkend. Her en der kun je stiekem naar binnen gluren maar je ziet uiteraard lang niet alles. Wij raden het aan om rond schemertijd of wanneer het buiten helemaal donker is ook naar de Colosseum te gaan. De buitenkant van het pand is dan mooi verlicht, een absolute must om te zien.

Forum Romanum
Op een paar minuten loopafstand van het Colosseum vind je het Forum Romanum. Deze plek bestond vroeger uit één gigantisch gebouw, nu kun je enkel de restanten zien. Wanneer je toegangskaarten koop kun je veel van het voormalig pand zien en van dichtbij. Maar je kunt ook langs een groot gedeelte lopen via de openbare wandelpaden. Je ontdekt minder maar een idee over hoe het vroeger was krijg je zeker.

Het Vaticaan
Wie Rome zegt, zegt de Paus. En die kun je vinden in het Vaticaan. Aan het Sint Pietersplein ligt de Basiliek. Je kunt beide gratis bezoeken, je kunt zelfs een kerkdienst op het plein bijwonen. Check voor je bezoek wanneer en hoe laat de diensten zijn. En vergeet niet je degelijk te kleden, knieën en schouders dienen bedekt te zijn, anders laat de beveiliging je er niet langs.

De Engelenburcht
Castel Sant’Angelo, ook wel bekend als de Engelenburcht ligt aan de andere kant van de Tiber rivier. Je kunt het gebouw elke eerste zondag van de maand gratis vanbinnen bekijken. Andere dagen dien je een toegangskaart te kopen. Maar de buitenkant in combinatie met de Engelenbrug is al een bucket list locatie op zich zelf. Op de brug staan tien grote engelenbeelden van de kunstenaar Bernini.

Spaanse Trappen
De kerk Trinitá dei Monti klinkt misschien niet zo bekend. Maar de Spaanse Trappen die je naar de kerk brengen wel! Veel tijd zal je hier niet spenderen maar wij vonden het leuk om het van onze bucket list af te strepen.

De Trevi Fontein
Vind je het een fijn idee dat de kinderen later nog eens terug gaan naar Rome? Laat ze dan een muntje in de Trevi Fontein gooien. Linkshandige moeten met de linkerhand het muntje over de rechterschouder gooien. Rechtshandige dienen met de rechterhand over de linkerschouder het muntje in de fontein te gooien. Sinds 1 augustus 2019 kun je een boete krijgen voor het zitten op de (rand van de) fontein. Dit geldt natuurlijk ook voor het staan en spelen op en in de Trevi Fontein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *