Aan de wandel door de duinen bij Heemskerk

De provincie Noord-Holland heeft meer te bieden dan Amsterdam, Texel, Volendam of Zandvoort. Er zijn genoeg minder bekende plekken die zeker meer dan de moeite waard zijn. Zo’n gebied is bijvoorbeeld de duinen bij Heemskerk. Dat de locatie minder bekend is bij het grote publiek betekent niet dat het altijd rustig is. Zeker met mooi weer kun je drukte verwachten en kan het vinden van een parkeerplaats een opgave zijn.

First things first
Vergeet niet een duinkaart te halen, dit is €2,- per persoon of €13,50 voor een jaar. Kinderen tot 18 jaar zijn overigens gratis. Het geld van de duinkaart komt ten goede van het behoud en beheer van de duinen. Je kunt je kaart terplekke kopen of online op de website van PWN. Je kunt gecontroleerd worden op het hebben van een kaart, een extra reden om het aan te schaffen.

Tijdens onze middag met de tweeling naar de duinen bij Heemskerk stond er redelijk wat wind. Wij zijn dan ook enkel in het bosgebied gebleven zodat we de kou konden vermijden. De hoofdpaden zijn behoorlijk breed, bestraat en daardoor toegankelijk voor kinderwagens. Dus ook het wandelen met een duowagen is geen enkel probleem. Wanneer je de zijwegen wilt bewandelen is een kinderwagen erg onhandig aangezien het zandpaden zijn.

Langs de paden zijn meerdere bankjes te vinden waar je even kunt bij komen van het wandelen. Hoe dichter je bij het strand komt des te minder bankjes er te vinden zijn. Wij waren hier niet helemaal op voorbereid waardoor we de meiden hebben gevoed terwijl we op een boomstronk zaten. Uiteraard was dat geen probleem, een bankje was echter wel praktischer geweest.

Tijdens een wandeling kun je verschillende dieren tegen komen. Zo kwamen wij een aantal Schotse Hooglanders tegen die niet op of om keken van ons bezoek. En ook vele schapen hebben we voorbij zien lopen. Verder hebben wij diverse vogels gespot, de vossen en hagedissen hebben we helaas gemist. Wanneer je gaat wandelen rond de Kruisberg kun je een tussenstop maken bij Gasterij Kruisberg. Hier kun je meteen nog meer dieren spotten, zoals ezels en konijnen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *