Relaxen in het Bloesempark te Amsterdam

Afgelopen weekend vertrokken wij naar Amsterdam om hier van het heerlijke zonnetje en de bloesem te genieten. Ondanks dat veel mensen de natuur in doken dankzij het aangename temperatuur en de beperkingen rond corona vonden wij het niet druk. We waren bang dat het overvol zou zijn en dat we beter een andere keer terug konden komen. Dat was gelukkig niet het geval. Al hebben we ook mensen gesproken die op een ander moment in de rij hebben gestaan om het Bloesempark binnen te kunnen komen.

First things first
Slechts een paar weken per jaar kun je genieten van de mooie met bloesem gevulde bomen. Meestal is dat vanaf eind maart tot medio april. Voordat je enthousiast spullen gaat inpakken en vertrekt is het verstandig om even online te checken of het park in bloei staat. Dit jaar begon de bloei later waardoor wij afgelopen weekend ook nog van al het moois konden bewonderen. Al waren de bomen niet meer dik bezaaid met bloesem.

Het park
Het Bloesempark is breed opgezet. Je kunt er rustig even zitten en de kinderen hebben alle ruimte om te spelen. De bomen staan binnen een grote cirkel met slechts twee in- en uitgangen waardoor je een goed overzicht hebt over het park. Het Amsterdamse Bos, waar het Bloesempark een onderdeel van is, is vele malen groter. Er zijn geen toegangspoorten of dergelijken dus je moet wel echt je kinderen in de gaten houden, al lijkt ons dat van zelfsprekend. Honden mogen het park niet in, hou hier dus rekening mee. Het park is net zoals de rest van het bos prima toegankelijk met de kinderwagen. Wel was er een klein trappetje waar we gebruik van hebben gemaakt. Maar dat was prima te doen met de wagen. Op een kwartier loopafstand van het park zijn er meerdere gratis parkeerplaatsen.

Japan
Het uit 400 kersenbloesems (sakura’s) bestaande park danken wij aan de Japan Women’s Club. Zij hebben de bomen gedoneerd. Er zijn verschillende Japanse bedrijven gevestigd in Amstelveen die veel werkgelegenheid bieden. Dit is de aanleiding geweest voor de donatie. Alle bomen hebben zelfs een naam gekregen, de ene helft Japanse namen en de andere helft Nederlandse namen. Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de tsunami en aardbeving van 11 maart 2011 in Japan ligt er een monument aan de rand van het park.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *