Uitwaaien op de Zaanse Schans

Voor even toerist in eigen land. Het was voor ons al een tijd geleden dat we naar de Zaanse Schans in Zaandam waren geweest. Dus toen we beide een vrije dag hadden zijn we met de meiden heen geweest. Normaal stikt het van de toeristen, dat is in deze tijd wel anders. Er zijn geen hordes aan mensen en de meest gesproken taal die je hoort is Nederlands. En er zijn maar weinig selfiesticks te vinden. Voor ons dus een goed moment om met kleine kinderen rustig rond te kunnen lopen.

First things first
Ons bezoek was tijdens de 2de lockdown. Dit gaf voor ons het voordeel dat wij overal gemakkelijk heen konden lopen zonder dat we anderen in de weg liepen met de kinderwagen. Want laten we eerlijk zijn, zo’n dubbele wagen neemt aardig wat ruimte in beslag. Wat ons meeviel is dat we over elke brug en wandelpad konden lopen en niks hoefde over te slaan. Sommige paden zijn erg smal maar de kinderwagen kon overal gemakkelijk overheen.

Wat is er te zien?
De Zaanse Schans is eigenlijk een groot openlucht museum. Je waant je een flink aantal jaar terug in de tijd. Naast de verschillende molens die je van dichtbij kunt bewonderen kun je ook een aantal molens van binnen bekijken. Met de Windmill Cruises kun je langs de molens varen en alles eens van de andere kant bekijken. Zo lang het coronavirus nog een grote rol speelt in Nederland kun je er vanuit gaan dat lang niet alles op de Schans mogelijk is. De ondernemers mogen zelf bepalen of ze open gaan of niet. Wil je zeker weten wat er geopend is? Je kunt hier bekijken wat er geopend is op welke dag.

Tijd voor wat lekkers
Ook al is het museum gesloten, verschillende zaken op de Zaanse Schans zelf zijn nog wel open. Her en der kun je een warme kop chocomel of koffie krijgen. En zelfs een warme oliebol of wafel er te verkrijgen zodat je lekker op kunt warmen. Daarnaast is de snoepwinkel ook geopend. De spot om je oudhollandse snoepgoed te halen.

Kosten
De Zaanse Schans zelf is gratis te bezoeken. Het museum kost €12,50 per volwassene, €6,- voor kinderen  4 van tot en met 17 jaar en is gratis voor kinderen tot 4 jaar. Je kunt ook een family kaart kopen voor €35,- daarmee mogen twee volwassenen met twee kinderen naar binnen. Parkeren kost normaliter €9,- per wagen. Aangezien het museum door de coronamaatregelen helaas gesloten was waren wij slechts €5,- kwijt aan parkeerkosten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *