Kraamcadeaus waar ouders wel blij van worden

Kraamcadeaus worden met de liefste en beste bedoelingen gegeven maar vallen bij de ontvanger niet altijd in de smaak. Tuurlijk, alle knuffels zijn cute en de kleine kleertjes zijn te leuk om te laten liggen. Maatje 50 wordt niet lang gedragen en veel ruimte voor pluche dieren is er niet. Ben je daarom opzoek naar een origineel kraamcadeau waar de kersverse ouders wel blij van worden? Of zoek je nog de laatste items voor je verlanglijstje voor je kraamfeest? Wij hebben 10 ideeën voor je op een rijtje gezet!

Boeken

Je kunt denken aan boeken over opvoeding. Gepersonaliseerde voorleesboeken zijn wat ons betreft super leuk en er is enorm veel keuze in. De eerste tijd is het boek nog niet in gebruik. Toch staat het leuk ter decoratie in de kamer en later zal er veel plezier aan worden beleefd voor het slapen gaan. Er zijn veel verschillende boeken verkrijgbaar, zelf zijn we fan van Mijn Liefste Boek. Hier zijn namelijk ook boeken voor tweelingen! Maar na een beetje Google werk kun je ook leuke naamboeken van Woezel & Pip of Nijntje vinden.

Eten en drinken

De eerste weken na de geboorte van de meiden hadden wij zelden energie om te koken. We hebben dan ook regelmatig eten thuis laten bezorgen. Daarmee komen we dan ook bij de volgende suggesties. Home made maaltijden die alleen nog maar opgewarmd hoeven te worden zijn fijne kraamcadeaus voor de ouders. Geen tijd, of kun je niet goed koken? Of weet je misschien niet wat in de smaak valt? Geef dan een cadeaubon van restaurants in de buurt of een vvv-cadeaukaart! Met een vvv-bon kan je namelijk ook eten bestellen op Thuisbezorgd.nl en daar is keuze genoeg.

Herinnering-cadeaus
Milestone krasposter kraamcadeaus
(Foto afkomstig van Mini Miles)

Er komt zo veel op nieuwe ouders af dat er genoeg zaken vergeten worden. Na weken of maanden komt men er pas achter dat ze iets niet hebben gedaan of alweer vergeten zijn door de drukte van de newborn. Daarom zijn cadeaus die iets vastleggen zo fijn! Zoals gipsafdrukjes van de handen en voeten. Of wat dacht je van een newborn fotoshoot, dit is vaak vrij prijzig maar als een gezamenlijk cadeau ideaal.

Een favoriet van ons is de Milestone poster. Waarschijnlijk ken je de milstone kaarten wel, hierop zijn verschillende mijlpijlen weergegeven en daar zet je je baby mee op de foto. Recent kwamen wij een krasposter variant hiervan tegen. De krasposters kun je geheel eigen maken door niet alleen de vakjes open te krassen en de data erbij te schrijven maar ook door er foto’s bij te plakken of anekdotes bij te schrijven. Een persoonlijker kraamcadeau kan bijna niet.

Lijstcadeaus

We hebben nog een aantal suggesties die bij veel ouders op een lijst staan van spullen die ze nog willen hebben. Maar hiervan willen ze niet tig varianten ontvangen, hoe dankbaar ze ook zijn! Dit soort kraamcadeaus kun je het beste even navragen bij de ouders to-be. Wellicht hebben ze dit al, maar grote kans dat ze het vergeten zijn en dit eigenlijk wel graag willen hebben. Wat dacht je van achteruitkijkspiegels. De eerste tijd zitten kindjes achterstevoren in de auto, als bestuurder kun je maar weinig zien van je kind. Wij vonden het een stuk prettiger rijden wanneer wij de gezichtjes (in de achteruitkijkspiegel) konden zien. Een ander cadeau is een bekerhouder voor aan de kinderwagen! Als ouder heb je vaak een tas vol met spullen voor je kleintje mee waardoor een flesje drinken er niet meer bij past.

Een ouder kan nooit genoeg slabbetjes hebben voor een kindje. Deze kun eventueel nog laten personaliseren met de naam van het kindje erop. Een ander kraamcadeau wat wellicht gek lijkt om te geven maar wel wordt gewaardeerd zijn naamstickers! Wij dachten dit in eerste instantie niet nodig te hebben maar wat is het toch enorm handig om te hebben! Naamstempels (voor bijvoorbeeld kleding) zijn ook super handig voor wanneer de baby naar de opvang gaat.

Uitzet

Nog niet alle must haves in huis? De uitzet voor een baby bestaat uit een lange lijst, daar staan altijd welkome kraamcadeaus tussen. Wellicht zie je nog iets wat van pas kan komen in ons eerder geschreven artikel Alles voor je tweeling uitzet.

Vind je onze blogs leuk? En wil je ons op een simpele manier helpen ze te kunnen blijven maken? Wij maken gebruik van affiliate links, wanneer jij iets via zo’n link koopt ontvangen wij een kleine commissie. Jij betaald hier niets extra’s voor maar wij kunnen zo wel onze blog met je blijven delen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *