De handigste apps voor op reis

Het tijdperk van op vakantie gaan met een papierenwegenkaart kunnen we inmiddels wel als verledentijd beschouwen. Voor wie geen navigatie in de auto heeft gebruikt waarschijnlijk een app als Google Maps of vergelijkbaar. Wanneer wij reizen maken we gebruik van verschillende apps.

First things first
De apps die wij gebruiken zijn in gratis en zowel voor de iOS als Android besturingssystemen geschikt. In enkele gevallen is een betaalde update mogelijk, dan zijn er meer opties beschikbaar. Daarnaast werken ze allemaal ook wanneer je geen data hebt. Om de laatste informatie in de apps te kunnen vinden heb je enkel af en toe wifi nodig zodat de inhoud vernieuwd kan worden.

Maps Me
Gebruik je liever geen Google Maps dan is Maps Me een goed alternatief. Of ga je naar een gebied die niks met Google te maken wil hebben, zoals China, dan is de app ook ideaal. Tussentijds kun je nieuwe landkaarten downloaden, iets wat met Google Maps niet kan tijdens je verblijf. Download van te voren het gebied waar je doorheen zult reizen om vervolgens de app offline te kunnen gebruiken. In de applicatie kun je routes plannen, winkels zoeken, wifi-spots vinden, geldautomaten vinden en nog veel meer.

XE Currency
Het zo zou maar eens de meest gebruikte wisselkoers-app kunnen zijn. De applicatie is gemakkelijk in gebruik al is deze helaas wel Engelstalig. Je kunt de app offline gebruiken, er wordt dan gerekend met de laatst bekende koers van het moment dat je online was. Zodra je een wifi-spot hebt gevonden kun je de app weer bij laten werken.  

Google Translate
Grote kans dat je de lokale taal niet spreekt. Daar kun je een boekje voor meenemen met de meest voorkomende zinnen of een handige app gebruiken zonder beperkingen. Wij kozen voor de laatste optie. Onder andere tijdens een reis door Sri Lanka was het ideaal! Veel bewoners spreken Engels maar enkel tot een zeker hoogte. Door Google Translate konden we veel dingen vragen of vertellen en verliep het contact gemakkelijker. Zorg er wel voor dat je de taal naar keuze van te voren download, zo kun je de app offline gebruiken.

TripIt
Ben jij net zo’n held als wij in het bijhouden van reserverings- of vluchtnummers? Dan is de app TripIt een mooie uitkomst voor je. Je kunt de app toegang geven tot je mail of je kunt alle benodigde e-mails doorsturen. Aan de hand van de gegevens zet de app een reisschema voor je in elkaar, inclusief een handig overzicht met de reserveringsnummers.

*Deze blog is geschreven op basis van onze ervaringen en is niet gesponsord.*

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *