Hoe kies je de volgende bestemming

Er zijn zo veel mooie, interessante en indrukwekkende bestemmingen dat het lastig is om een keuze te maken. Wellicht heb je een aantal bestemming op een bucket list gezet waardoor je al een voorselectie van bestemmingen hebt. Toch gaan wij regelmatig naar een bestemming die niet op onze bucket list stond om wat voor reden dan ook.

First things first
Je kunt logischerwijs een aantal bestemmingen wegstrepen of juist toevoegen. Wil je een strandvakantie, wil je de sneeuw in, wil je een actieve reis? Als je een aantal van dit soort vragen kunt beantwoorden scheelt het al een hoop in de zoektocht.

Daarna kun je kijken wat het budget is. Is het totaal te besteden bedrag bijvoorbeeld lager dan €3000,- dan kun je een land als Australië van de lijst halen. En wil je van dat geld een rondreis maken dan is de Verenigde Staten ook niet haalbaar. Wil je echter een stedentrip doen dan heb je de optie om naar New York te gaan, mits de vereiste luxe laag of gemiddeld ligt. Dit geldt natuurlijk ook voor het aantal dagen dat je van huis wilt zijn. Voor een paar dagen naar Nieuw Zeeland is niet realistisch, een paar weken wel. Bedenk dat je lang onderweg kunt zijn naar je bestemming, soms staat dot niet in verhouding met de tijd dat je te besteden hebt op je vakantieadres. Bij een roadtrip is dit van minder groot belang.

Het uitzoekwerk
Weet je wanneer je op reis kunt? Bekijk dan wat het seizoen is op de locaties die op je lijst staan om te weten of het de juiste bestemming is voor dat moment. Of, en dit doen wij meestal, bekijk welke landen een optie zijn voor dat moment van het jaar. Wanneer je last minute boekt kun je uiteraard het weer van dat moment bekijken om als richtlijn te gebruiken.  

Ga bij jezelf na waarom je naar een bepaald gebied wilt. Is het vanwege de foto’s die je hebt gezien, de verhalen van anderen of omdat je er eerder bent geweest en nu meer wilt zien? Daarna kun je bedenken of enkel om deze reden heen gaat of om meerdere redenen. Het kan zijn dat er inmiddels één locatie is overgebleven op je lijst. Maar grote kans dat je nu een klein lijstje over hebt met bestemmingen. Meestal heb je wel een stiekeme voorkeur. Anders kun je gezamenlijk stemmen om tot keuze te komen. Mocht dat niet werken kun het lot laten bepalen. Voer alle bestemmingen in op een “loting-site” en laat deze de beslissing maken. Alle overgebleven plekken kun je natuurlijk ook opschrijven en in een kom doen. Vervolgens pakt iemand er één briefje uit en is dat de plek waar de reis naar toe gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *