Hoe kies je de juiste reisverzekering?

Een jaar geleden werd voor iedereen duidelijk hoe belangrijk een goede reisverzekering is. Zo ging onze trip naar Florida niet door, voor de vliegtickets en auto hadden we een voucher gekregen. Hoe we het geld van de hotels terug zouden krijgen echter nog maar afwachten. De meeste locaties hebben het geld van de boeking terug gestort, anderen waren niet van plan om hetzelfde te doen. Dankzij onze reisverzekering hebben wij toch het geld van die overnachtingen ook terug gekregen. Maar hoe zit het nou met al die soorten verzekeringen, waar moet je op letten?

First things first
Wij schrijven deze blog niet in opdracht van een maatschappij of wie dan ook. We worden dan ook niet gesponsord om hierover te schrijven. Echter merken wij wat een zoektocht het kan zijn om een passende verzekering te vinden. Inmiddels weten we de belangrijkste zaken waarop gelet moet worden. Daarmee willen wij jullie helpen, dat scheelt uren aan uitzoek werk.

Op z’n Hollands
Voorheen dachten wij dat de voornaamste keuze die je moet maken lag bij het type reisverzekering. Kort lopend of doorlopend, de inhoud zal over het algemeen wel het zelfde zijn bij alle verzekeraars. Waardoor we bijna standaard voor de goedkoopste kozen. Inmiddels weten wij wel beter. Je zit nou eenmaal zelden voor een dubbeltje op de eerste rij. Wij betalen nu misschien iets meer maar kiezen steeds bewust voor goede klantenservice en passende dekking.  

Hoe veel weken ben je weg?
Ga je meerdere keren of een langere tijd op reis? Kies dan voor een doorlopende verzekering. Je betaald het gehele jaar door waardoor het wellicht niet als een logische optie oogt. Echter is het in de meeste gevallen stukken goedkoper dan meerdere malen een kort lopende verzekering af te sluiten. Let wel op hoeveel dagen je bent verzekerd, doorlopend betekent niet standaard 365 dagen zoals je misschien zou verwachten. Waar niet altijd bij stil wordt gestaan is dat het reizen binnen Nederland nog altijd onder reizen valt! Een weekendje weg in Nederland valt dus ook onder je doorlopende reisverzekering. Of wat dacht je van een dagtrip, zoals naar de Zaanse Schans, dit valt er ook gewoon onder.

Zorgverzekering
Wanneer je opzoek gaat naar een passende zorgverzekering krijg je vaak de opties aangeboden om ook in het buitenland gedekt te zijn. Stem je zorgverzekering en je reisverzekering op elkaar af. Wij hebben de ziektekosten in het buitenland altijd gedekt via onze doorlopende reisverzekering. Dat is dan ook de reden dat wij dit niet ook nog eens afnemen bij onze zorgverzekeraar. We blijven natuurlijk wel Hollanders die geen geld weggooien door dubbel verzekerd te zijn.  

Europa of werelddekking
Het gebeurd maar zelden dat wij een jaar van te voren weten waar we allemaal heen gaan. Toch weten we zeker dat we minimaal 1x buiten Europa op reis zullen gaan. Dat is geen bewuste keuze, maar het loopt toevallig altijd zo. Natuurlijk is alles rond COVID-19 even anders en zitten zulke verre reizen er even niet in. Ga je eigenlijk nooit verder dan Europa, dan zal Europadekking voldoende zijn. Onder deze dekking vallen overigens vaak meer landen dat je zou verwachten, maar dat verschilt per verzekeraar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *