Luiertas checklist – Wat moet er sowieso in zitten?

Eventjes de deur uit gaan kan sinds de komst van de tweeling niet meer zonder voorbereiding. Check, check, dubbelcheck. Hebben we alles mee? Of hebben we misschien te veel mee? En past alles eigenlijk wel in die ene tas? En moet je voor een tweeling nou echt twee keer zo veel inpakken? We hebben een checklist gemaakt met alle spullen die standaard in onze luiertas zitten.

First things first
Er bestaat niet “one-size fits all” luiertas. Iedereen heeft andere voorkeuren en heeft andere eisen aan een tas. Zelf vinden wij een schoudertas bijvoorbeeld niks, vandaar dat we voor een rugtas gekozen. Dat is puur wat je voor jezelf prettiger is. Ook wilden wij een tas met een warmhoud gedeelte voor de flessen. Achteraf gezien is dit voor ons onnodig en dus een overbodige luxe. Tijdens de zoektocht kwamen we ook tassen tegen met een USB-aansluiting zodat je bijvoorbeeld je telefoon op kunt laden of een tas met 12 vakken. Er zijn heel veel mogelijkheden, het is maar net waar je voorkeur ligt.

Even op familiebezoek of een wandeling wat verder weg, zoals naar de Zaanse Schans. Wanneer we wat langer van huis gaan nemen we een luiertas mee met de belangrijkste items. Maar wat zit er standaard in onze tas?
– Luiers (altijd een paar extra als reserve)
– Een reis verschoningsmatje
– Een mini potje zinkzalf
– Een pak billendoekjes
– Een plastic zakje (voor de vieze luiers, er is niet altijd een prullenbak in de buurt)
– Een thermosfles met voldoende warm water (wanneer we buiten blijven)
– Een voedingstorentje
– Twee flessen
– Vier spuugdoeken
– Twee rompertjes
– Twee setjes kleding (inclusief sokjes)
– Twee kleine speeltjes
– Een klein flesje handdesinfectiezeep

Afhankelijk van het seizoen vullen we de tas aan met de volgende items:
– Een klein flesje zonnebrand voor baby’s
– Twee zonnebrillen
– Twee hoedjes/ petjes
– Twee paar handschoentjes

Onze meiden gebruiken geen speen meer, hun duim heeft inmiddels de voorkeur. Maar mocht jouw kleintje deze wel gebruiken moet je deze natuurlijk niet vergeten in te pakken. En een opbergdoosje voor de speen is geen overbodige luxe.

Alle benodigde spullen passen tot nu toe gemakkelijk in onze luiertas. Wij hebben niet een bijzonder grote tas. Onze tas wordt ook door veel ouders gebruikt die één baby hebben. Ja, er gaan meer spullen mee wanneer je een tweeling hebt maar een grotere tas is wat ons betreft niet nodig.

Volg jij ons eigenlijk al op Instagram of Facebook?

Eén antwoord op “ Luiertas checklist – Wat moet er sowieso in zitten? ”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *