Vakantie voor beginners – Voor vertrek

De titel is misschien een beetje knullig verwoord, maar rond een vakantie worden veel “beginners-”fouten gemaakt. Wij willen jou hier graag voor behoeden en een soepele start bieden voor je reis. Niets zo vervelend als ontbrekende spullen, verkeerde verzekeringen of een niet werkende betaalpas.

First things first
We komen niet de koffers inpakken, we smeren je geen verzekering aan maar geven je een handleiding om alles naar eigen wens te kunnen organiseren. Een vakantie met kinderen is eenmaal anders dan alleen of met enkel een partner. Gebruik onze tips als richtlijn, ieder heeft een eigen manier en dat is prima. We zeggen je niet hoe het allemaal moet maar hoe het kan.

Voor vertrek
Maak inpaklijsten
Wij maken een voor elk persoon een inpaklijst, een gezamenlijke en een algemene voor de dames. Zo weten wij zeker dat iedereen alles bij zich heeft dat mee moet. En voorkomen we verwarring. Vaak verdelen we elke lijst ook nog eens onder in categorieën en of het in de handbagage of ruimbagage moet. 

Pak wat je pakken kunt
We bedoelen niet dat je zo veel mogelijk in de koffer moet proppen. Maar wanneer je de inpaklijsten klaar hebt kun je een aantal dagen van te voren al beginnen met pakken. Er zijn genoeg dingen die mee moeten en thuis niet nodig hebt. Deze spullen kunnen alvast ingepakt worden. Vergeet niet alles af te vinken.

Neem niet te veel mee
Zeker wanneer je een langere tijd op vakantie gaat heb je liever zo min mogelijk mee te zeulen. Bijna overal zijn wasmachines te vinden of kun je gebruik maken van was service. Veel kleding meenemen is dus overbodig. Luiers zijn over de gehele wereld te verkrijgen net zoals douchespullen.

Bespaar niet
Wij zijn helemaal voor een low budget vakantie maar op sommige dingen mag je wat ons betreft niet besparen. De investering in een goede koffer of backpack betaald zich echt uit. Er wordt veel met koffers en tassen gegooid, misschien niet door jezelf maar wel door anderen. Het vliegtuig in en uit, de bagageband op en af of door de taxichauffeur die de kofferbak volpropt met jullie spullen. Er zijn genoeg manieren waardoor je bagage de nodige klappen moet opvangen. Daarnaast moet je soms langere stukken lopen en hebben de wielen van je koffer of je rug door de backpack het zwaar te voorduren.

Vervoer
Wanneer je met het vliegtuig naar je bestemming gaat is het verstandig om te bedenken hoe je naar het vliegveld gaat. Je kunt met eigen auto gaan en deze parkeren bij het vliegveld, maar je kunt ook kiezen voor een taxi of iemand uit de omgeving lief aankijken. Daarnaast is het openbaar vervoer in ook een prima optie wanneer je op gunstige tijden vliegt. Het zelfde verhaal geldt voor het vervoer bij aankomst. Zorg ervoor dat dit voor aankomst geregeld is.

Verzekeringen
Check je verzekeringen! Heb je werelddekking of Europadekking? Welke spullen vallen wel onder je verzekeringen en welke niet? Wat vergoedt je zorgverzekering, heb je hier een aanvulling voor nodig? Ook niet verkeerd om te weten is wanneer je recht hebt op vergoedingen wanneer je onverwachts eerder terug naar huis moet keren. Of hoe lang je op reis mag zijn. Deze dingen kunnen enorm verschillen per verzekering, zorg dat je dus voldoende maar niet dubbel verzekerd bent.

Betaalpas
Zorg ervoor dat je betaalpas ook werkt in het land waar je heen gaat. Soms kun je dit per werelddeel instellen maar enkele banken geven ook de optie om het per land in te stellen. Vergeet niet ook het land of werelddeel waar je eventueel overstapt aan te zetten, mocht je op het vliegveld iets willen halen dan kun je tenminste betalen.

Kopieën
Wij maken van alle belangrijke documenten een kopie en mailen deze naar ons zelf. Een fysieke kopie meenemen is uiteraard ook een optie. Niets zo vervelend als het verliezen van papieren, je telefoon of andere belangrijke zaken. Het is dan wel zo prettig als je de benodigde informatie snel bij de hand hebt. Wij maken altijd kopieën van de volgende zaken:
– Paspoort
– Bankpas (inclusief de info om de pas te blokkeren)
– Telefoon abonnement gegevens (voor het geval we een mobiel verliezen en we de chip willen blokkeren)

Daarnaast zorgen wij ervoor dat we een mail met alle belangrijke polissen hoog in onze email postvak hebben staan. Verzekeringen, en dan niet enkel voor de reis of onze gezondheid. Maar ook voor onze woning/ auto etc. Enkel voor het geval dat er iets tijdens onze afwezigheid thuis is gebeurd en wij tijdens de reis hier actie voor moeten ondernemen. Contactgegevens van de Nederlandse ambassade is ook geen overbodige luxe, al is de kans dat je het nodig zult hebben erg klein.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *