Vakantievieren in eigen huis

Door het coronavirus zit een vakantie in het buitenland er helaas nu niet in. Veel mensen vieren vakantie in Nederland, in een huisje of op de camping. Even er lekker tussenuit, het vakantiegevoel ervaren. Dit gevoel hoef je niet enkel op vakantie te vinden. Voor de mensen die thuisblijven hebben we tips om thuis het vakantiegevoel te beleven. Want thuis vakantievieren is nu ook echt thuis, musea, restaurants en speelhallen zijn momenteel gesloten.

First things first

Een vakantiegevoel is voor iedereen anders. Voor ons is het vrijheid, even geen werk of andere verplichtingen en tijd voor elkaar. Het fijne is dat deze dingen niet alleen op vakantie te vinden zijn maar ook thuis. Voor kinderen ligt het vakantiegevoel niet anders. Vrijheid want ze hebben geen les of opvang en papa en/of mama zijn niet aan het werk. Toch hebben kinderen vaak wel wat extra prikkels nodig om echt het gevoel te ervaren. Bij de genoemde activiteiten kun je de kinderen van voorbereiding tot uitvoering betrekken.

Iedere avond een ander land

Kies een aantal landen die jullie leuk vinden en zoek de lokale cuisine op. Haal alles in huis om deze gerechten te maken en zet een heerlijk vakantiemaal op tafel. Een testronde is wellicht geen verkeerd idee wanneer jullie voor iets ingewikkelds kiezen. Wil je het nog specialer maken? Wat dacht je van zelfgemaakte versiering. En je kunt muziek opzetten op dat typerend is voor jullie gekozen thema. Waan je echt even ergens anders en geniet met elkaar van een avondje uit, maar dan thuis.

Vakantie in de tuin

Er zijn genoeg activiteiten te bedenken om de kinderen een vakantie te bieden die op een positieve manier de geschiedenisboeken in kan. En dit kan gewoon in je tuin en sommige dingen ook op het balkon. Van kamperen tot picknicken. We hebben diverse activiteiten voor jullie bedacht, deze lees je terug in de blog vakantie in de tuin.

Musea bezoeken

Fysiek een museum bezoeken zit er nu helaas niet in. Gelukkig wordt er online veel vermaak aan geboden. Een aantal voorbeelden hiervan vind je op hier. Op deze pagina staan een aantal digitale activiteiten om je kinderen te vermaken gedurende de lockdown, waaronder het digitaal bezoeken van musea.

Spelletjes spelen

Elke vakantie ongeacht waar spelen wij spelletjes. Nu zijn onze meiden nog iets te jong om met z’n vieren een bordspel te spelen, maar met z’n tweeën een spelletje is net zo vermakelijk. Het gaat erom dat je bij elkaar bent, niet alleen fysiek maar ook mentaal. Je maakt even tijd om echt samen te tijd te spenderen en nergens anders mee bezig te zijn.